Nahh, akkor bele is kezdenék. Igen, én is blogírásra adtam a fejem úgy gondoltam próba szerencse. Most szünet van úgyhogy időm mint a tenger a helyszínelőket pedig imádom szóval elősször csak egy sima részlerással álltam elő képekkel feltüzdelve és néhány véleménnyel. Mindenkinek jó olvasgatást. Ígérem nem minden rész így lesz leírva!Később több lesz benne a saját vélemény most azonban 1-2 darab így sikerült. És kizárólag a magyar premier után(minden szerda 21:00 AXN) kerülnek fel az írások tehát aki azt látta az itt semmilyen Spoiler-t nem olvashat!:)

5×13 Elhamarkodott ítélet
Az őrsön kezdünk, egy hatalmas férfit próbálnak megbilincselni (nem sok sikerrel)Majd jön Fleck és Angel egy kb.16 éves kissráccal. Az izomkolosszus férfi nagy kavalkádot okoz .
Aztán Fleck ront be a szobába azzal,hogy:”Hívjátok a mentőket!!”Angel rögtön odarohan és látja amint Fleck ujjá éleszti a srácot, de hiába az ugyanis meghalt!! Főcím.
Don-t Mac hallgatja ki, és próbálja nyugtatni:”Majd Sid kideríti, hogy mi történt”.Egy kopasz fickó is ott van (még a szeme se áll jól :S) ő is ki akarja hallgatni Fleck-et. Mac szerint nem jó ötlet ügyvéd nélkül, de Don persze nem hallgat rá. (van egy olyan érzésem, hogy ezt még meg fogja bánni). El is kezdi faggatni és természetesen Fleck-et gyanúsítja a kissrác megölésével! (Hogy lehet ilyen hisz Fleck nem olyan!!!!! Ez felháborító még a feltételezés is!legalábbis számomra).
Ugrunk mégpedig az időben 2 nappal korábbra. 
 
 Snowboard-ózó srácok találnak a szemétben 1 lábfejet. Mac és Stella mennek helyszínelni és kapják a hírt, hogy Danny és Hawkes egy közeli konténerben egy ugyanolyan papírba csomagot kart találtak. (Ajjajjj, itt valami darabolós gyilkosságot sejtek).
Sid magyaráz Danny-nek, hogy kb. mikor halt meg az áldozat és előbb megölték „CSAK” aztán darabolták fel. Majd jön Lindsay és „Segítő kezet nyújt” mégpedig egy kézfej formájában amit egy csatornában találtak nem messze a lábfejtől. Sid azonosítja az ujjlenyomatot. Bizonyos Vince Nelson-é. (láthatóan nagyon büszke magára XĐ)
Stella és Lindsay elmennek a férfi feleségéhez. Aki elmondja, hogy a férje birkózó edző volt. Majd faggatják kicsit a szokásos kérdések…. Ám mielőtt jönnének el a nőnek eszébe jut, hogy tegnap lépteket hallott a tetőről. Felküldte az egyik szomszédját,de az csak egy vérfoltot látott embereket nem. Stellá-ék fel is mennek és megtalálják a foltot. A áldozat felesége elmondta azt, hogy a férje csütörtökönként esti egyetemre járt, de Fleck kiderítette, hogy semmilyen esti kurzus nincs . Mac pedig bölcsen leszűri, hogy a férfi hazudott. (Aszta!!xĐ) Stella a vérfoltot vizsgálja és kiderül, hogy az nem emberi hanem aligátor vér! (Hoppávan!!)
Eközben a hullából egyre több darab kerül elő és Danny szerint ez krumpli fej úr „élő” változata. Ám Lindsay helyesbít:Inkább véres és halott változata. (XD) Sid megmutatja, hogy mit talált a hullán, egy kis ékszer féleségnek tűnik, de Lindsay rögtön tudja, hogy az egy akupresszúrás mágnes ami a dohányzásról segít leszokni. Az is kiderül, hogy tuti nem „krumpli fej úré” volt(XĐ) ugyanis az ő tüdeje tiszta volt.
Azután Danny próbálgatja a fűrészeket, hogy megtudják milyennel darabolták fel a hullát. Közben Lindsay a mágnest vizsgálja és talál is rajta ujjlenyomatot. Danny pedig megleli a fűrészt amivel „krumpli fej urat” feldarabolták.
Következő jelenet 1 pár táncol és érkezik Fleck: „Bocsánat, felkérhetem?”Kiderül, hogy a nőé a mágnes és , hogy az áldozat csütörtökönként táncolni tanult tőle mégpedig szalzázni. Azért, hogy a házassági évfordulóján elvihesse a feleségét táncolni (hát ez nem jött össze L)
Hawkes talált valamit Nelson gépén amit Mac-nek mindenképp látnia kell. Az edzőt pedofíliával lehet gyanúsítani, de a Doki szerint valami nem stimmel a dologgal. Danny elmondja Mac-nek, hogy azonosította a láncfűrészt viszont a faforgácsot azt nem tudja, hogy honnan származik. Majd jön Stella és elújságolja, hogy kiderítette honnan került aligátorvér a tetőre. Megtudta, hogy 3 napja tudósverseny volt és a nyertes az aligátorvért vizsgálta az előadó a birkózócsapat egyik tagja volt!!!
Angel és Fleck fel is keresik a srácot ( Hoppávan itt az epizód elejéről a fiú aki meghalt) és elmondják neki, hogy aligátorvért találtak az edzője házán,erre a a gyerek megijed és elmondja, hogy járt az tetőn, de ennyi mást nem tett. Beviszik a fiút és itt van ott tartunk ahol a rész kezdődött..csakhogy most mutatják ahogy Fleck kihallgatja a srácot az pedig elég illuminált állapotban van össze vissza motyog majd egyszer csak kidől a székből.
Majd Sid jelenti Mac-nek, hogy a srác halálának oka szívmegállás. A homlokán lévő sebben pedig nincs véraláfutás tehát percekkel a halála előtt keletkezett ezzel arra próbál célozni, hogy Fleck megütötte, de Mac-et még a feltételezés is sérti (végre valamiben egyet értek vele
Angel-t és Fleck-et kihallgatják az üggyel kapcsolatban. Kiderül, hogy együtt járnak (Hoppávan!!! tök jó! J ) valamint a kopasz fickó elveszi Don jelvényét és fegyverét a férfi persze dúl-fúl (szegényke).
Mac elmondja Danny-nek és Stellá-nak, hogy Angel dolgozik az ügyön míg a belső vizsgálat befejeződik. Természetesen mindketten felháborodnak főleg Stella:”Nem gondolhatják azt, hogy Fleck vétkes Tod Fleming halálában olyan fegyelmezett, nem is káromkodik!!!” (bírtam a hangsúlyát ahogy ezt mondta XD)
Mac kap egy telefont miszerint megtalálták a hulla fejét. Sid megvizsgálta és talált rajta egy száraz vérdarabkát ami minden valószínűséggel a gyilkostól származik. Lindsay el is kezdi vizsgálni és kideríti, egy nemi bűncselekmények miatt elítélt férfitől származik akit nemrég engedtek ki.
Stella bemegy az őrsre Fleck-hez aki nagy unalmában keresztrejtvényt fejt. (XĐ) Kihallgatják a nemrég szabadlábra helyezett fickót, de az természetesen mindent tagad. Persze semmi alibije nincs így ő lett a fő gyanúsított. Viszont jön Lindsay aki kiderítette, hogy a férfi vére az áldozaton legalább 3 hónapos és akkor ő még börtönben ült.
Lindsay és Stella ismét elmennek Vince feleségéhez és faggatják a gyerekek képeiről a számítógépéről az persze teljesen kivan az egész helyzettől és váltig állítja, hogy a férje egyszerű hétköznapi ember volt.
Hawkes kideríti, hogy valószínűleg egy „kalóz” állt rá az edző internetes vonalára Mac szerint Tod Fleming lehetett hiszen ő járt a tetőn és az férfi nevében szétküldte a pedofil képeket, hogy tönkretegye az edzőt. A Doki és Mac kimennek a tetőre internetes vonalat keresni és találnak is egy Wifi hálózatot ami nincs jelszóval védve így a srácnak nagyon egyszerű dolga volt. Mac talál a tetőn is olyan faforgácsot aminek az azonosításával Danny eddig szenvedett ám most sikerült neki: Fagus Sylvatica. Mac persze rögtön rávágja, hogy közönséges bükk. Ami őshonos Queens-ben így valószínűleg onnan származik a gyilkos. (Ennél már csak az volt meredekebb mikor egy hajszálból azonosították a várost XD)
Danny és Angel megkeresik az egyik birkózó gyereket aki a gyanúsított,de az el akar futni előlük. (ezzel tényleg az ártatlanságát bizonyítja, hülyegyerek ).
A srácot kihallgatják az pedig bevallja, hogy ő meg a halott srác küldték az e-mail-eket. Viszont azt tagadja, hogy ő ölte volna meg az edzőt. Alibije is van mégpedig az apja biztosít neki, aki a Manhattani bíróságon dolgozik mint fegyveres őr. Mac szerint ő ölte meg az edzőt az őröknek van fémbotjuk ami tökéletes fegyver ugyanis az áldozatot valamilyen kemény tárggyal gégén vágták. Mennek is a férfiért szinte az egész őrs kivonul, az apa pedig nem is tagadja a tettét. Szóval egy „gyönyörű” diákcsíny miatt (amit ráadásul a saját fia csinált) ölte meg szerencsétlen embert. Persze mikor ezt megtudja rendesen leesik az álla! És ez az egész nem több mint egy tragikus félreértés.
Végül kiderül, hogy a srác túladagolt magának egy gyógyszert és azért halt meg tehát Fleck-nek semmi köze hozzá!!! (mondtam én :).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csiny.blog.hu/api/trackback/id/tr881200161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása