Ezt nem most írtam hanem régebben, de sztem nem lett olyan rossz.Csak kevés benne a saját vélemény de majd a képek feldobják! És egy csöppet hosszú lett XD

 

5×15 A mulatságnak vége
Kezdésként Mac-et (SuperMacXĐ) látjuk szmokingban amint vár valakire. Majd a nyomába ered egy tolvajnak természetesen el is kapja hiszen nem ő lenne ha elszalasztaná az alkalmat, hogy hősködjön.(XD)Azután egy bálban vagyunk a múltkori barna hajú nő (nem tudom a nevét :S valami fejes) is ott van és szervezkedik

Aztán Stella érkezik egy pasival (hoppávan) mégpedig egy egészen helyes hapival:).Aki kapásból 20 helyet tudna mondani ahol szívesebben lenne most Stella-val mint itt.(XD) Jó pofiznak egy kicsit egész jól néznek ki együtt:)
Majd kiderül, hogy valamilyen jótékonysági esten vannak. Stella mobilja csörög. Mac az és közli vele, hogy elkezdődött a kékinfluenza (?). A bálon lévő fejesek is kapják hírt a „betegséggel” kapcsolatban. A jótékonysági esten várják a polgármester helyettest, hogy átvegye az adományt,de hiába. Majd leengedik a lufikat és végül mégis bepottyan a helyettes a gond csak az, hogy meghalt amit Stella pasija állapít meg. A múltkori barna hajú nő (aki ha jól emlékszem tetszett Mac-nek XD) rögtön hívja is a mentőket. Főcím.
 
Érkezik Hawkes a helyszínre és vadul fényképezni kezd. Közben a barna hajú nőci nyilatkozik a sajtónak, de azok kötekednek vele. (mint mindig) Hawkes miután megnézi az áldozat szemét megállapítja, hogy a helyettest valószínűleg megfojtották. A barna hajú nőt még mindig faggatják a riporterek nem megy neki túl jól a dolog. Jön Danny és rögtön csörög is a telefonja valószínűleg hírt kapott a „betegségről” ugyanis miután leteszi a telefont máris rosszul érzi magát és elhúz a helyszínről. Amit Hawkes nagyon nem néz jó szemmel. Mindeközben a doki elmondja Stellá-nak, hogy a polgármester helyettes nem a zuhanásba halt bele. Stella talál egy szabályos vérfoltot a helyszínen és megállapítják, hogy az az áldozat nyakán volt csakhogy a tárgy eltűnt a helyszínről és Stella már tudja is, hogy hova lett. Miközben a nő elrohan érkezik Adam. A barna hajú nőcike még mindig a sajtóval szenved.(Lassan kezdem megsajnálni szegényt.)Közben ideért Mac is. És rögtön összefut egy dühöngő férfival aki mindenáron be akar jutni a helyszínre ugyanis ő a polgármester helyettes sógora és annak a fiát keresi mivel az anyja tavaly meghalt, ő az egyetlen rokona a fiúnak és úgy véli, hogy bent van az épületben. Mac riadóztatja Hawkes-t és Adam-et, hogy keressék a fiút. Adam meg is találja és összehaverkodik a kisgyerekkel.
 Kiderül,hogy Stella hapsija tűzoltó és a nő hozzá rohant el, hogy elkérje ruháját amit a bálon viselt mivel valószínűleg abban van az a tárgy ami a helyettes nyakán volt és szabályos alakú vérfoltot hagyta. Elég aranyos jelenet ahogyan Stella elkéri Bardon (így hívják a tűzoltót) ruháit nekem tetszett. XD.
Miután Stella megszerezte a göncöket benéz Sid-hez aki igen bölcsen megállapítja, hogy a hatalmas papírzacskó (amiben a ruhák vannak) nem illik Stella ruhájához XDDD. Sid elmondja neki, hogy Hawkes megállapítása miszerint az áldozatot megfojtották helyesnek bizonyult. Stella rögtön azután érdeklődik, hogy mivel, de ezt még nem lehet tudni viszont Sid mutat neki valami érdekes dolgot a hulla nyakán. Ami valószínűleg a fojtóeszközről származik. Találtak az áldozat nyakán egy furcsa foltot, de sajnos Sid nem tudta megállapítani hogy mi hagyhatott olyan nyomot csak annyit szűrnek le, hogy minden valószínűséggel a gyilkos fegyver hagyott olyan nyomot.
 
Következő jelenet Adam nagyban helyszínel az ő dolga megvizsgálni azt nagycsomó lufit (:S)(fel nem foghatom hogy miért ő kapja mindig a legszarabb melót XDD) Talál a lufikon egy nagycsomó szőrszálnak tűnő valamit (nem tuti hogy az csakígy első ránézésre nekem annak tűnik).Hawkes is ott van a helyszínen ő is vizsgálódik. Talál egy törött mécsest és abban valami érdekes pici dolgot. Aztán a laborban próbálja megállapítani, hogy vajon mi lehet az.(Tök süti az nagyító izé ami rajta van XDD)
Kiderül egy nyomozónak a rendőrségi azonosító kártyájából esett ki egy darab (a mikrochip[s,XD]) amikor kicsit berágott a helyettesre ugyanis a polgármester prémiumot vesz fel míg a rendőrök ingyen dolgoznak(ez télleg nem igazság :SS). Egy kicsit összeverekedtek és akkor esett ki a mikrochip[s] az azonosítójából, de ő váltig állítja, hogy mikor eljött a fickó még élt.
Hawkes vizsgálja az inget amin az a furcsa kör alakú vérfolt van. És talál rajta egy szőrszálat.  Lindsay pedig az áldozat nyakáról levett anyagot próbálja azonosítani:Perfluorobutane sulfonate. Ahogy a lány sorolja elég sok mindenben előfordul. Hawkes-t a kerületi ügyész hívja, hogy tanúskodjon Danny helyett a „Wales”(?) gyilkossági ügyben ami a dokinak nagyon nem tetszik. Lindsay persze próbálja védeni Danny-t, de hiába Hawkes csak mondja,hogy:Szerinte Danny önző módon viselkedik, és hogy lehet ilyen felelőtlen, hogy kockáztatja a felfüggesztést miközben Lindsay-vel gyereket várnak. Ez már nagyon nem tetszik a lánynak (mit ne mondjak megértem) és beolvas a dokinak (helyes XD). Stella eközben a furcsa fadarabot vizsgálja ami a véres kör alakú foltot hagyta a helyszínen. Lindsay beszámol Stellá-nak arról, hogy a szőrszál amit Hawkes talált az ingen az nem embertől hanem egy lótól származik mégpedig egy telivértől.
A barna hajú nő érkezik Mac irodájába. A férfi egy „szennylapot” néz éppen aminek a kiadója az a fickó aki az adományt akarta adni a polgármester helyettesnek. A nőcike pedig bejelenti,hogy valaki a szélvédőjére tette ugyanezt a lapot csakhogy írt rá még valamit:”Kövesd a pénzt”. Arra gyanakodnak, hogy a helyettesnek kétes ügyletei voltak és a nő utána is néz a pénzügyeinek.
Adam „jelenti” Stellá-nak , hogy a lufin talált szempillák (majdnem eltaláltam XDD) az áldozat férfi rokonától származnak. Valószínűleg a helyettes fiától származnak. Akinek valamilyen betegsége lehet ugyanis az összes pillának volt gyökere, tehát mindet kitépték. Stella persze rögtön tudja betegség nevét: trihotillománia (XDD).Stella szerint a fiú ölte meg az apját. Adam próbálja védeni a srácot, hogy nem lett volna hozzá elég ereje, de nő szerint ez nem az erőn múlik hanem azon,hogy jó pontban szorítsuk el a nyaki verőereket.(ezt jó tudni XDDD) Stella próbálja kifaggatni a kisfiút,de nem sokat tud meg.
 Eközben Lindsay elújságolja Mac-nek, hogy talált még egy gyanúsítottat. A lószőr alapján akár Robert Dunbrook a lap kiadója is megölhette a helyettest. Mac elmegy Dunbrook-hoz aki azt állítja, hogy a helyettes korrupt volt. A fickónak leesik, hogy őt gyanúsítják, de szép manőverrel tisztázza magát. Mikor Mac már távozna meglát egy felháborító szalagcímet a rendőrök úgynevezett sztrájkjáról, ami a lapban fog megjelenni és patáliát csap (lássuk be jogosan).
Lindsay elmondja Stellá-nak, hogy is kör alakú tárgy ami a véres foltot hagyta a helyszínen és a helyettesen az okuma lagopus. Stella persze ezt is rögtön vágja: balsafa. (ezt egyszerűen nem értem hogy tudnak ennyi mindent megjegyezni latinul és azt rögtön „lefordítani” saját nyelvre :S látszik ,hogy film XDDD)
Stellát Hawkes hívja és elpanaszolja neki, hogy a bíróságon szétszedték. Ezután a nő „beugrik” Danny-hez és visz neki zsidó penicillint (XDDD) vagyis csirkelevest (nyamm).
 A férfi közli vele, hogy nem beteg (minő meglepő XD).Stella közli vele, hogy azért jött, hogy ordítson vele mire Danny felháborodottan közli, hogy nem dolgozhat rendőr családból származik és elvei vannak. A nő pedig azt hajtja, hogy ő régimódi letette az esküt és szó szerint veszi!! Stella az is elmondja neki, hogy Hawkes elment helyette a bíróságra,de nem járt sikerrel és, hogy a laborban is el vannak csúszva csakis Lindsay tartja a frontot. Danny elmeséli, hogy a lány 2 óránként telefonál neki és ő mindig köhögve veszi fel, hogy hátha nem ő hívja (úúúúgy imádom a fejét :$$ XDD)
Ugrunk a laborba. Ott a barna hajú nő faggatja Mac-et, hogy ismeri-e Jerry MacGyver-t erre ő :”Csak egy Jack MacGyver-t tűzfegyverszakértő az akadémián!” (XD) A nő persze kiröhögi,hogy az egy film. Majd beszámol róla, hogy a helyettes személyes pénzügyei első ránézésre patyolat tiszták. Ám ahogy a város pénzével bánt az már más tészta:320 milliót osztott szét pályázatokon,de az építmények közül egyik sem épült föl. Tehát a múltkori jótékonysági est csak álca, a pénz mind polgármester helyettes zsebébe vándorolt. És többek között ő tehet a városi költségvetés összeomlásáért!(:S)A nő szerint Dunbrook (lap kiadója) készül valamire és nagy valószínűséggel ő hagyta az újságot a szélvédőjén.
 
Közben Adam és Lindsay dolgoznak a laborban csakhogy Adam-nek nem szól az ipod-ja(jesszus XDD) valószínűleg bele ragadt valami, Lindsay szerint az ebédje (XDDD). És a lány megemlíti, hogy több 100 ezer dollár értékű műszer áll a rendelkezésére, hogy kiderítse miért nem működik a kütyüje. Adam meg is vizsgálja az anyagot és kiderül, hogy az ipod-on is : Perfluorobutane sulfonate található pont úgy mint az áldozat nyakán (hoppávan).Ezen Hawkes nagyon elcsodálkozik hogy:”hogy lehet az????” Mire Adam nagyon bölcsen benyögi hogy:”A gyilkos hozzáért” (ki gondolta volna XDDDD. A kis srácot ebből már a fene se mossa ki:S)
Stella rájön, hogy mi az a folt a halott nyakán és minden összeáll. A foltot a nyakkendő csiptetője hagyta.(és ügye bár a kisgyereknek is olyannal volt rögzítve a nyakkendője szóval megvan a gyilkos!!!)
Stella és Flack elmennek a helyettes sógorához aki most a kiskölyök gyámja csak egy gond van, a srác lelépett!A nő meglátja, hogy honnan származik a balsafa ami a kör alakú foltot hagyta a helyszínen és az áldozaton:a kisgyerek egyik játékának a darabja. Miközben Flack kér egy képet a gyerekről felismeri, hogy azt a gyereket látta az őrsön szóval spuri vissza oda!
Meg is találják a srácot,de ő csak Adam-mel hajlandó beszélni. Neki elmesél mindent, hogy miután az anyukája meghalt kényszeresen kezdett viselkedni azután kezdte el tépkedni a szempilláit és kihúzgálni a konnektorokat mielőtt eljöttek otthonról. Csakhogy ezt a viselkedést az apja nem értette meg. Azért gurult be az apjára a jótékonysági esten mert az elvette tőle azt a korongot ami a játékából származott amit még az anyukájával játszottak. Végül pedig begurította az apját a lufik közé.[ Vége tök szomorú volt ahogy Adam odaadta a srácnak az ipodját :’( ]
Mac találkozik Dunbrook-al a parkban és az ad neki egy 20 millió dolláros csekket. Aminek a barna hajú nőcike nagyon megörül.(XD)Végül Danny is visszatér dolgozni. (úgy látszik meggyógyult XDDD)

A bejegyzés trackback címe:

https://csiny.blog.hu/api/trackback/id/tr231200593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása